Cart Total Items (0)

Varukorg

Vad kostar en elektriker

Letar du efter en pålitlig elektriker till ett konkurrenskraftigt timpris? Då har du kommit rätt! Våra erfarna elektriker erbjuder högkvalitativa tjänster till rimliga priser som passar din plånbok.
När det kommer till elektriker är det viktigt att hitta rätt balans mellan pris och kvalitet. Våra elektriker är välutbildade och har lång erfarenhet inom branschen, vilket gör att de kan utföra alla typer av elektriska arbeten med precision och professionalism.

Timpris för en elektriker:

Arbetstider mellan 07:00 och 16:00. Servicebilsavgift debiteras vid varje arbetstillfälle som överstiger en arbetsdag. Vid kortare arbeten debiteras istället en startkostnad. I startkostnaden ingår 2 arbetstimmar samt servicebil och trängselskatt. Vid arbete över 6 timmar debiteras en hel dag (8 timmar).
Arbetskostnad per timme: 620 kr exkl. moms (775 kr inkl. moms).
Servicebil per arbetsdag: 540 kr exkl. moms (675 kr inkl. moms).
Startkostnad: 1780 kr exkl. moms (2225 kr inkl. moms).
Startkostnad med ROT-avdrag: 1760 kr inkl. moms.

Vill du nyttja ROT-avdrag?

Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad räknas som ROT-arbeten och ger rätt till skattereduktion om det utförs i eller i nära anslutning till en bostad:

• Som du äger och som du bor i eller har som fritidsbostad
eller
• Du äger och som dina föräldrar bor i.

Du får däremot inte skattereduktion för att bygga ett helt nytt hus och inte heller för om- och tillbyggnad av nybyggda hus. Med nybyggt hus avses ett småhus som har värdeår fem år eller yngre.

Vem har rätt till skattereduktion?

För att ha rätt till skattereduktion för husarbete måste du ha
• varit obegränsat skattskyldig under beskattningsåret
• fyllt minst 18 år vid beskattningsårets utgång, och
• haft utgifter för husarbete.

Hur stor reduktion?
Reduktionen på husarbeten (rotavdrag) är maximalt 30 procent på beloppet för arbetskostnaden inklusive moms till en kostnad om 50 000 kr per husägare. Om det finns flera husägare på samma fastighet har alla detta individuella takbelopp. För den som vill utnyttja den maximala skattereduktionen på 50 000 kronor per person och år för enbart rotarbeten, måste arbetskostnaden uppgå till minst 166 667 kr (30 % x 166 667 kr = 50 000 kr).

En person måste deklarera för ungefär 26 000 kr i inkomst per månad för att det ska vara möjligt att få den maximala reduktionen.Om inkomstskatten blir mindre än så blir också reduktionen för arbetet
mindre. Den överskjutande kostnaden kan bli kvarskatt.

Exempel
Du anlitar Elfirmans elektriker under 2 dagar.
Det används material för 1000kr inkl moms. Antal timmar 16 * 775 kr inkl moms = 12400 kr inkl moms.
om du nu har tillräckligt med ROT-avdrag att utnyttja så betalar ni 70%. 12400 * 0,7 = 8680 kr inkl moms.
Efter det läggs materialet ihop med arbetskostnaden, vilket slutar med att fakturan blir på 9680kr inkl moms.

Boka en elektriker

Vad behöver du hjälp med?

Skriv in dina kontaktuppgifter och vad du behöver hjälp med så kontaktar vi dig inom kort för att boka en elektriker. Vi går igenom förutsättningar och pris innan bokning. 

image

Elektriker

kr 775Timme

Timpriset är ink moms, gäller för en elektriker med arbetstider mellan 07:00 och 16:00. Servicebilsavgift debiteras vid varje arbetsstillfälle som överstiger en arbetsdag. Vid kortare arbeten debiteras istället en startkostnad. I startkostnaden ingår 2 arbetstimmar samt servicebil och trängselskatt. Vid arbete över 6 timmar debiteras en hel dag (8 timmar).

Startkostnad: 1780 kr exkl. moms (2225 kr inkl. moms).
Startkostnad med ROT-avdrag: 1760 kr inkl. moms.

  • Vi hjälper dig med ROT
  • Erfarna elektriker
  • Högkvalitativ service